Yoast til WordPress: Installér det med 11 hurtige steps

Den anden dag udkom vi med en guide til, hvordan du kan optimere dine søgeresultater i Yoast. Men sidenhen har vi haft nogle henvendelser på, hvordan man i det hele taget installerer Yoast som SEO-værktøj til WordPress. Så her er din guide til at få Yoast i WordPress!

Yoast kan nemlig installeres direkte fra WordPress Plugin Directory:

Step 1: Log ind på dit webside, og tryk på ”Plugins” i menuen til venstre. Herefter skal du klikke på ”Tilføj nyt”:

Step 2: Søg efter ”Yoast” i søgefeltet til oppe til højre:

Step 3: Tryk herefter ”Installer nu”. Når plug-in’et er installeret, står der ”Aktivt” til venstre for ”Yoast SEO”:

Step 4: Nu skal du finde opsætningsguiden til Yoast. Med stor sandsynlighed ligger der allerede en WordPress-notifikation med et link til opsætning under ”SEO” i WordPress-menuen. Den burde gerne se sådan ud:

Ellers brug linket: http://www.hjemmesiden.dk/wp-admin/?page=wpseo_configurator (hvor du selvfølgelig butter ‘hjemmesiden’ ud med din egen virksomheds WordPress-URL.

Step 5: Klik på linket, så du bliver viderestillet til opsætningssiden for Yoast SEO. Vælg “Mulighed A”, hvis siden allerede er online, og vælg Mulighed B, hvis din WordPress-side fortsat er under udvikling. Tryk derefter “Næste”:

Step 6: Vælg sitetype, og klik ”Næste”:

Step 7: Udfyld så oplysninger om din virksomhed. Virksomhedsnavn skal udfyldes og logo skal uploades. Du må gerne tilføje links til forskellige sociale medier af virksomheden, da dette blot hjælper med at verificere samt koder dine sociale medier sammen med din WordPress-hjemmeside i søgningerne. Tryk herefter ”Næste”:

Step 8: Indsæt synlighed i søgemaskiner, altså både “Indlæg” og “Sider”, og gerne også “Projekter”. Fravælg ”Mine skabeloner”. Herefter tryk ”Næste”:

Step 9: Angiv, at sitet har flere forfattere, så tryk på ”Næste”:

Step 10: Så er det tid til at se på, hvordan din WordPress-side bliver vist ved Google-søgninger. I Yoast SEO bør du vælge denne separator , da det klart er den lækreste visuelle SEO-seperator (dét, der deler din meta-overskrift og sidetitel op i en Google-søgning):

Step 11: Tryk ”Næste” i trin 7, og så er du færdig med opsætningen af din Yoast SEO via WordPress:

Download gerne guiden som Word-dokument lige her! 

Vi håber, at det lykkedes at få sat din Yoast op i WordPress. Ellers er du altid velkommen til at kontakte os, hvis Yoast eller WordPress driller.

//Lukas

Har du brug for at vide mere?

Matias Simonsen

Matias Simonsen

Har du spørgsmål, eller har du lyst til at høre mere om hvad vi kan hjælpe dig med, så book en helt uforpligtende samtale herunder

Nyheder og guides

Tilmeld dig nyhedsbrevet og læs vores blog, for at holde dig opdateret på nye trends og tendenser inden for udvikling og digital markedsføring

Datatilsynets afgørelse omkring Google Analytics! 2022

Så kom afgørelsen fra Datatilsynet omkring anvendelsen af Google Analytics i Danmark. Vi har tidligere skrevet omkring afgørelser i både …

Læs mere

Sådan fjerner du nemt baggrunden på et billede

Her er 4 hurtige måder at fjerne baggrunden på dit billede uden at gå skal gøre noget arbejde. Du behøver …

Læs mere

Adobe har købt Figma

For få dage siden kom nyheden ud at Adobe har købt Figma for $20 miliarder. Hvad er Figma Figma er …

Læs mere

Snak med en ekspert!

Vi vil gerne høre mere om dit projekt eller dine udfordringer. 

Har du lyst til at høre mere om hvad vi kan hjælpe dig med, så book en helt uforpligtende samtale herunder

Vi glæder os til at høre fra dig!