WordPress loadtid | Loadtid er vigtigt - skal din WordPress-hjemmeside være hurtigere?

WordPress-loadtid: 18 plugins, som giver dig et hurtigere site

WordPress-loadtid: Du har nu brugt utroligt lang tid på at sætte dit flotte site op. Du har måske brugt enormt mange penge på at få alt til at passe i WordPress, haft en udvikler ind over, måske en designer? Det ville være sindssygt ærgerligt, hvis dit site så skulle være langsomt.

Ikke sandt? Derfor skal du kende til loadtid. Og hvordan du optimerer din loadtid!

Din WordPress-hjemmeside skal helst være hurtig. Et hurtigere site er altid stærk for din SEO og meget mere, som vi nu vil se på:

Hvorfor er loadtid vigtig for din WordPress-hjemmeside?

Så WordPress-loadtid er vigtig. Enten forlader brugerne dit site, allerede idet de klikker ind på det. Eller også vil den negative loadtid få dem til at droppe et køb eller måske endda aldrig komme tilbage for at købe … og så kan du prøve nok så meget op re-marketing.

Generelt er loadtid også sindssygt godt for SEO, fordi Google også kigger efter loadtid, når søgemaskinen vælger placeringer til dig og dine konkurrenter. Derfor kan en dårlig loadtid også sørge for, at folk slet ikke kommer ind på din WordPress-hjemmeside til at begynde med!

Hvordan tester du dit WordPress-sites loadtid?

Hvis du gerne vil tjekke, hvordan din loadtid allerede klarer den på din hjemmeside, kan du bruge nogle af følgende værktøjer. Og jeps, de virker alle sammen til WordPress-sider også:

 • Pingdom Website Speed Test: Det er faktisk Viral Medias egen foretrukne speedtester i forhold til loadtid.
 • Google Page Speed: Som også er et særdeles brugervenligt og almindeligt værktøj.
 • Load Impact: Relativt godt kendt inden for SEO-verdenen og ret godt til WordPress-hjemmesiders loadtid.

Der findes også flere, såsom GTmetrix, Web Page Test og IsItWP, som du sagtens kan prøve dig frem med også. Nogle skal du betale for, hvis du vil frem til den helt gode loadtid-data, men de tre ovenover er sådan set nogle af de stærkeste på området.

Men så er vi jo kommet frem til, hvad du så kan gøre for at forbedre din loadtid. Derfor vil vi nu give en oversigt over 18 gode WordPress-plugins, som du kan ty til. Og nej, vi har hos Viral Media ikke prøvet alle sammen, men vi har hørt godt om flere af dem.

Hvordan kan plugins forbedre WordPress’ loadtid?

Først! skal vi dog lige se på, hvad disse WordPress-plugins gør. Men du skal holde øje med, om de sørger for nogle af følgende ting:

 • Cache: At arbejde med caching er en måde, hvorpå din WordPress-hjemmeside kan blive hurtigere og bedre. Endda signifikant. Din loadtid bliver bedre med caches, fordi den gemmer de mest almindelige informationer midlertidigt, så dit site ikke behøver at loade dem igen, når den næste bruger besøger din side. Man kalder dette “rendering”.
 • Ajax: Kort fortalt opdaterer Ajax din side, uden hele siden skal reloades. Men det kan også tynge processen, hvis du ikke optimerer følgende:
 • WordPress Heartbeat API: Det sørger for, at din side nærmest opdaterer real-time på dets front-end. Det kan bl.a. holde din Ajax på et godt niveau.
 • Script-‘udskydere’: Altså sørger for, at din WordPress-hjemmeside ikke venter 100% på sit script, men en browser vil loade al din HTML, mens scriptet loader i baggrunden. Loadtid handler også om, hvor meget der loader på én gang. Hvis scriptet bliver udskudt, bliver din loadtid bedre! I forhold til WordPress-hjemmesider gælder det for CSS og JavaScript.
 • CDN’s: Content Distribution Network. Sørger for at dit content bliver bredt ud på geografiske servere, så det ligger tættest på dig. Det giver også mindre loadtid.
 • “Doven” loading: Det lyder måske ikke som en god idé at bruge “doven” loading til dit site, for det lyder nærmest som noget, der er dårligt for loadtiden. Men faktisk ikke! Doven loading sørger for, at dit site ikke loader en HEL side på én gang, men kun dét, der er på brugerens skærm (om det så er computer eller Smartphone). Igen, desto mindre der skal loades, desto hurtigere loades dit site!
 • Minifikation: Fjerne afskediget content og ikke mindst overflødigt content i HTML-, JavaScript- og CSS-filer, hvilket også sikrer hurtigere loadtid.
 • Sammenkædning: Forbinder separate filer på din side i ‘én stor bunke’, så det formindsker forespørgsler på din side. Loadtid, loadtid, loadtid!

Okay, let’s get to it. De 18 WordPress-plugins, som du har ventet på!

Hvilke WordPress-plugins kan gøre din loadtid bedre?

Her er nogle af de bedst anmeldte WordPress-plugins, hvis du gerne vil have optimeret dit site til at være hurtigere med loadtiden:

1 WordPress Smush (Pro): Gør dine billedfiler mindre!

Vi har allerede været lidt inde på det i vores nyhedsbrev, men vi bruger selv Smush til at optimere de hjemmesider, vi laver og optimerer hos Viral Media.

Hvis bruger faktisk Pro-versionen, som normalt koster penge, men som du får gratis med, hvis vi laver en hjemmeside for dig.

Almindelig Smush kan ellers fås gratis, formindsker dine billedfiler på hjemmesiden (fordi store billedfiler gør din WordPress-side landsom), støtter alle billedfilformater (JPEG, PNG, GIF osv.), fjerner ubenyttede farver på billederne, gør det med op til 50 billeder ad gangen, opdager de mest langsomme billeder og prioriterer dem osv. osv.

I det hele taget et fantastisk plugin i forhold til at forbedre loadtid! Ingen dårlige effekter ved det.

Vi går kun lige hurtigt over de følgende plugins. Du kan læse mere om dem, hvis du trykker på deres navn, eller du kan læse den engelske udgave af denne artikel her. Sitet Search Engine Journal er i det hele taget virkelig nice at følge!

2 WP Super Cache: Hurtigere rendering!

3 W3 Total Cache: Også hurtigere rendering!

4 Cache Enabler: Og igen hurtigere rendering!

5 WP Super Minify: Komprimerer og udskyder JavaScript- og CSS-filer!

6 WP-Optimize: Optimerer hele din WordPress-database!

7 Autoptimize: Optimerer dit script!

8 ShortPixel: Det samme som Smush – komprimerer billeder!

9 LazyLoad: Giver din WordPress-side “doven” loading!

10 BJ Lazy Load: Får din loadtid ned!

11 Asset CleanUp: “Kornet” optimerings-instrumentbræt!

12 TinyPNG: Komprimerer JPEG- og PNG-billedfiler!

13 WP YouTube Lyte: Endnu mere “doven” loading! Her i forhold til YouTube-videoer

14 Heartbeat Control: Styrer din sides Heartbeat!

15 WP User Avatar: Optimerer dine Gravatars!

16 OMGF: Sørger for at hoste Google Fonts lokalt på din WordPress-side!

17 AMP: Gør din side hurtigere i forhold til mobilsider!

18 EWWW Image Optimizer: Komprimerer, ligesom Smush, dine billeder!


Vi håber, at det gav dig lidt gode råd til at få god loadtid til din WordPress-hjemmeside! Hos Viral Media bruger vi helst WordPress til de hjemmesider, vi laver. Og der er selvfølgelig mange andre ekstremt nyttige loadtid-værktøjer derude, som du ellers kan gøre brug af.

Husk, at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du skal have hjælp til at få de forskellige plugins til at fungere!

Alright. That’s it for now!

//Mikkel

Her bruger vi: WordPress loadtid | Sådan gør du din WordPress-hjemmesider hurtigere! Loadtid er nemlig ret vigtigt for SEO

Viral Media

Undgå bondefangeri, og rid den digitale bølge med et ærligt bureau med fart på!

Reservér en gratis konsultation med en af vores eksperter i dag, og klæd din online forretning på til succes.

 

Book et møde

Kontakt os her:

13 + 7 =

Ønsker du at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig?

Viral Media er et Full-Service Webbureau af højt kvalificerede eksperter, der tilsammen tilbyder dig én komplet løsning, når det gælder Online Forretning.

Nyheder og guides 

Seneste projekter

Se et udvalg af vores seneste projekter.

Vil du høre mere om vores kompetencer?

Chat med os!

eller