Kan en AI lave kunst? Få svaret her! (Og prøv den selv!)

Måske har du hørt om det, måske har du selv prøvet den af eller måske er det helt nyt for dig. Men i dette blogindlæg vil jeg skrive og reflektere lidt over DALL-E 2

DALL-E 2 er en AI (Artificial Intelligence), på dansk en kunstig intelligens, der kan udføre komplekse og kreative opgaver.

 

Hvad eller hvem er DALL-E?

Selv beskriver skaberen af DALL-E, AI’en som et AI system, der kan lave realistiske billeder og kunst ud fra en beskrivelse.

Det fungerer ved at du laver en detaljeret beskrivelse af det billede eller den illustration du ønsker.

 

Det kan fx lyde sådan:

a bowl of soup that looks like a monster, knitted out of wool

Eller sådan:

Aarhus in a futuristic style, digital art

 

Mulighederne er uendelige! Du kan fx tilføje ’In the style of Van Gogh’ til din beskrivelse. Eller specificere kameraindstillinger hvis du har kendskab til det ?. Som digital designer med en forkærlighed for at lave digitale tegninger og illustrationer, er jeg stor fan af at tilføje ’digital art’ efter min beskrivelse og se de fine resultater der kommer – det giver inspiration!

Eksempel på DALL-E beskrivelse med kamera-indstillinger:

blue flower in a field Fujifilm X-T3, 1/90sec at f/3.6, ISO 160, 18-55mm at 35mm

 

Udover at AI’en skaber eksempler ud fra din beskrivelse – har også du mulighed for at tilpasse et genereret billede. Ved fx at slette og justere på detaljer, eller tilføje til billedet for at skabe et større billede

 

Er DALL-E, eller andet AI genereret indhold fremtiden?

Ja, det tor jeg på! – og dog…
Det er lige nu i en vild udvikling og bare de muligheder du har med DALL-E nu kan. Derudover findes der mange andre projekter i samme boldgade. Grunden til at jeg tror på det kan blive stort, er at det vil give meget større tilgængelighed for at skabe det indhold der er behov for uden det store budget – det kan fx være billeder til din hjemmeside, til annoncering eller en illustration som passer til dit brand. På den måde tror jeg at med tiden det kan gå hen og være brugbart, når vi fx skal finde stock fotos, fordi vi kan sige hvad vi lige præcis vil have i stedet for at skulle bladre igennem 100vis af billeder for at finde det helt rigtige – hvor du med DALL-E har mulighed for at producere et billede der ikke endnu eksisterer som potentielt passer bedre til formålet.

MEN samtidig med at DALL-E byder på uendeligt mange muligheder, kan der stadig opstå nogle lidt skøre resultater som ikke fungerer. Sommetider er det billeder af mennesker hvor der kan ses et overlap mellem forskellige features, fx at øret ikke hænger ordentlig fast til hovedet ? Så det med at bruge DALL-E i stedet for at finde stockfotos, kan godt vente lidt. Derudover så har DALL-E heller ikke rigtig forstået at arbejde med tekst, så det kan nemt komme til at se skørt ud. Så som du kan høre er der stadig nogle områder hvor DALL-E har brug for læring.

 

Fyr din designer! … eller, eller vent lige et øjeblik

Nu sætter jeg mine kompetencer og mit arbejde op overfor for en AI – og det kan måske lyde skræmmende, men jeg er faktisk ikke bekymret! Fordi for mig handler det om at følge udviklingen og sætte mig ind i hvad fx DALL-E kan og hvordan jeg potentielt kan bruge det i mit arbejde. Det er også derfor jeg har taget mig tid til at undersøge hvad DALL-E kan og ikke kan – og jeg syntes det er fedt!
Jeg ser det som et værktøj jeg kan bruge i fremtiden, dels som inspiration og dels til rent faktisk at hente indhold fra.

Men jeg er sikker på at der uden tvivl stadig vil være brug for mine og alle de andre dygtige kunstnere, fotografer, illustratorers kompetencer og talent – fordi her har du den menneskelige kommunikation, og på den måde er jeg sikker på at det vil føre til det allerbedste slutresultat ud fra et givent brief.

Men det afholder mig ikke fra at lære at kommunikere med DALL-E, fordi jeg ser det som et fedt værktøj som jeg kan gøre brug af i fremtiden.

Hvis du er blevet nysgerrig, kan du tjekke DALL-E ud her:
https://openai.com/dall-e-2/.
Du skal blot skrive dig op på ventelisten og så vil du få adgang på mail inde for et par dage.

 

Tak for du læste med!
// Lenette, Grafisk Designer

Har du brug for at vide mere?

Matias Simonsen

Matias Simonsen

Har du spørgsmål, eller har du lyst til at høre mere om hvad vi kan hjælpe dig med, så book en helt uforpligtende samtale herunder

Nyheder og guides

Tilmeld dig nyhedsbrevet og læs vores blog, for at holde dig opdateret på nye trends og tendenser inden for udvikling og digital markedsføring

Datatilsynets afgørelse omkring Google Analytics! 2022

Så kom afgørelsen fra Datatilsynet omkring anvendelsen af Google Analytics i Danmark. Vi har tidligere skrevet omkring afgørelser i både …

Læs mere

Sådan fjerner du nemt baggrunden på et billede

Her er 4 hurtige måder at fjerne baggrunden på dit billede uden at gå skal gøre noget arbejde. Du behøver …

Læs mere

Adobe har købt Figma

For få dage siden kom nyheden ud at Adobe har købt Figma for $20 miliarder. Hvad er Figma Figma er …

Læs mere

Snak med en ekspert!

Vi vil gerne høre mere om dit projekt eller dine udfordringer. 

Har du lyst til at høre mere om hvad vi kan hjælpe dig med, så book en helt uforpligtende samtale herunder

Vi glæder os til at høre fra dig!