Her er 10 måder, du bør tænke content på!
Du har sikkert hørt det tit. I mange jobopslag søges content creators, der kan spytte ‘godt’ content ud på stribe. Men hvad er ‘godt’ content? Hvad er godt indhold?
Faktisk er det dumt at tænke på dit content som værende godt. Det handler nemlig om så mange forskellige faktorer: Hvad laver du content til (SEO, SoMe eller noget tredje)? Hvad er din målgruppe for dit content?
Her får du i stedet 10 andre ting, du burde kalde dit content i stedet for ‘godt’. For dit content bliver først godt, når du har styr på, hvad du helt præcis går efter.
1 Korrekt (rigtigt) content
Sørg altid for, at dit content er faktuelt rigtigt! Altid!
I en tid med megen misinformation og såkaldte fake-news i den store internetverden behøver du i den grad at holde dit content korrekt.
Du kan godt skyde blog-posts afsted, som var det et samlebånd på en fabrik, men hvis indholdet ikke passer med virkeligheden, hjælper det dig ikke. Google kan opdage den slags, og ellers kan dine brugere, besøgende eller kunder hurtigt se det.
Det samme gælder med sociale medier. Hvis du misinformerer, kan du komme ud for, at du bliver stemplet med fake-news. Hvilket ikke er særlig godt for din SoMe-algoritme, og så vil fremtidigt content klarer sig mindre godt ret så prompte.
Tjek dine fakta. Og hold øje med dit gamle content, som vi også har skrevet om her, for fakta ændrer sig, og hvis dit gamle content fra måneder – måske år – tilbage er forkert, kan det også have en effekt på SoMe/dit website.
2 Omfangsrig content
Et farligt område at begive sig ind på, når vi selv er i gang med at forsøge os med omfangsrigt content hos Viral Media 😉
Men Google og dine læsere, brugere og kunder kan lide omfangsrigt content. Altså godt content, som besvarer alle deres spørgsmål. Også dem, som de ikke troede, de havde brug for at stille!
Den ideelle SEO-post skal helst ligge på mellem 2100-2400 ord i alt. For en voksen person tager det cirka 7-8 minutter at læse.
Mange SEO-kendere, såsom Search Engine Journal, vil dog mene, at mellem 1000 og 2000 ord er en fin længde. Specielt hvis dit content er unikt (se længere nede i blog-postet).
Men skal du så ALTID gå efter at ramme denne ord-længde? Nej. Simpelthen ikke.
Noget content – hvis du f.eks. laver en opskrift på noget mad – skal holdes simpelt, kort og efter standarden på den type indhold.
Med andre ord handler det ikke om længden. I stedet for at lade længden styre dit content, så lad dit content styre længden. Også for SoMe-opslag. Husk, at du er ekspert på din branche, og hvad dine brugere/kunder gerne vil læse/høre/se!
Men derfor må du selvfølgelig gerne have SEO-rådene ovenfor in mente.
3 Troværdigt content
Både Google og din målgruppe kan se, hvis du som blog-skribent eller din virksomheds Facebook ser troværdig ud. Det handler knapt så meget om korrekt content som før, men mere om, at du kommer til at virke som ekspert på området.
For er du ekspert – eller får du din viden fra eksperter?
Der er et par råd, du kan bruge, hvis du gerne vil højne din troværdighed (på SEO-content vel at mærke):
- Skribentens billede (vi bruger det altid som et lille ‘visitkort’ i toppen).
- Link til forskellige sociale kanaler, så de ved, du er den rigtige og har et større set-up.
- Nævn gerne dine priser, præstationer, referencer, udtalelser, anmeldelser osv. osv.
- Tilføj også gerne område-fokus og antal års erfaring på dette også.
Vi ved, at det lyder lidt ligesom et CV eller en ansøgning til et job. Men det er på alle måder vigtigt at fremstå troværdigt. Uanset hvad!
Læs gerne mere om Google E.A.T., YMYL og andet her.
4 Engagerende content
Du kan også kalde det inddragende content. Og det er især vigtigt på Facebook, Instagram og andre sociale media-kanaler.
Nogle vil sige, at det handler om at skrive lidt kækt, sjovt eller en bestemt attitude i one-liners, men det handler nu om noget andet:
Engagerende content gør det nemt at reagere og handle på den information, som du præsenterer dine brugere og mulige kunder. Og det skal helst gerne være så nemt, at de nærmest ikke behøver at tænke over, hvad de skal gøre.
Du kan bl.a.:
- Bruge overskrifter. Det gør dit content meget mere overskueligt.
- Holde det simpelt. Korte sætninger. Korte paragraffer. Korte pointer og forklaringer, som kan overtale brugeren/kunden.
- Sætte information sammen med billeder. Folk kan ikke lide at læse lange tekster med tal, men hvis du smider det sammen i nogle infografiker, så det bliver lækkert og overskueligt på samme tid.
- Bruge punktform. Eller andre fremhævninger som fed tekst i din punktform. Bare for at få alt det med, som vi selv har brugt til lige præcis denne punkt-opsætning 😉
- Gøre næste skridt nemt. Call-to-action, call-to-action, call-to-action. Folk skal vide, hvor de skal hen, når de er done med at komme gennem dit content. Skal de på SoMe? Skal de ind på din hjemmeside? Skal de skrive sig op til noget? Gør det nemt for dem at komme videre!
5 Informativt content
Hvorfor skulle brugeren eller din kunde eller komme forbi dit content, end hvis de gerne vil have informationer omkring noget?
Du skal lære fra dig! Du skal gøre dem klogere!
Sørg for, at din overskrift fortæller præcis, hvad folk får, hvis de læser dit content igennem. Giv dem eventuelt et hurtigt svar på deres spørgsmål, og gå så i detaljer efterfølgende. Og svar på deres spørgsmål med det samme – lad være med at lade dem vente på at få deres svar med lange indledninger. Få dem hurtigt til den rigtige information.
6 Specifikt content
Apropos simpel, kort og præcist content, så skal du prøve at ramme præcis dét, som din bruger/mulige kunde leder efter – specielt når det handler om SEO-content.
Ofte vil de gerne have besvaret et meget specifikt spørgsmål, og til et specifikt spørgsmål hører et specifikt svar.
Så hvordan kan du så tilbyde det mest specifikke (og gode) svar i forhold til dine konkurrenter?
En god ting er at kigge på SERPs. I stedet for at have fokus på super-langt content kan du med SERPs være yderst specifik. Det er bl.a. sådan noget som.
- FAQ’s – to eksempler på dette kunne være de to søgeresultater herunder:
- Guides eller “sådan gør du dét”-artikler. Den rigtige overskrift er her ret vigtig.
- Landing pages – separate sider, hvor brugeren/kunden kan lande på, hvor dit content er.
- Produktbeskrivelser.
- Navigerende ressourcer (såsom site-maps, din virksomheds kontaktinformationer osv.)
7 Unikt content
Her er der ingen debat. Dit content må og skal være unikt for at være godt. Du smigrer ingen ved at kopiere dit content fra en anden side, som rangerer bedre end dig, og du vinder faktisk heller ikke noget på det. Hverken i Google, over for dine kunder eller over for dine konkurrenter.
Det kan dog være svært at lave unikt content på emner, som for eksempel allerede er blevet skrevet om tusinde gange før. Men det handler mest af alt bare om at sørge for, at dit content ikke matcher deres. Tilføj noget nyt, formulér det med dine egne ord!
Eventuelt ved at:
- Kigge på dit brand: Hvad skal det have af unik stemme, unik stil og unik vinkling på et givent emne?
- Ha’ fokus dine buzz-words: Hvilke USP’er vil du gerne bruge? Fokusere på ‘billigt’, ‘bæredygtigt’, ‘kvalitetssikkert’ eller noget helt fjerde?
- Egen research og erfaringer: Hvad har du selv fundet ud af på emnet?
8 Brugbart content
Google kan lide, når du laver godt content, som er brugbart. Det kan dem, der besøger dit site også.
Hvis de efter at have kigget det igennem sidder tilbage med en følelse af, at de ikke kunne bruge noget, så vil de formentlig ikke komme tilbage. Og samtidig vil Google hurtigt finde ud af, at du ikke opfylder dét, som du lover, og så falder du hurtigt i søgemaskine-ranking.
Før du overhovedet går i gang med at lave noget content – om det så er på sociale medier – skal du spørge dig selv: “Hvilken mening er der med at lave dette content?”
Hvis du ikke kan finde en mening med det, er det formentlig ikke brugbart og sandsynligvis ligegyldigt. Altså bør du ikke kaste dig over det.
9 Værdifuldt content
Du skal også skabe værdi med dit content. Vi berører det lidt i vores nørdede Nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig øverst her. Men det handler om at give brugeren og din mulige kunde noget, uden de behøver at skulle give dig noget igen.
Det er også, hvad vi kalder content marketing.
Værdifuldt content kan have mange forskellige former. Det er værdifuldt, hvis det:
- Løser et problem (altså ikke kun en annonce eller reklame for, hvordan dit produkt kan løse problemet).
- Viser dig et skill – eller en færdighed på godt gammeldags dansk.
- Sparer penge hos din bruger/mulige kunde. Eller sparer dem tid!
- Giver inside-viden eller anden form for viden.
Hvordan kan dit content gøre læserens, lytterens eller seerens liv bedre?
10 Content i høj kvalitet
Okay. Er du kommet igennem de ni punkter og har sørget for, at alle gælder for dit content, er du ret godt på vej. Så har du faktisk godt content!
I princippet er de ovenstående 10 punkter højkvalitets-content i sig selv. Men Google – og brugerne på sociale medier – regner selvfølgelig også på nogle andre ting, når de skal vurdere dit content.
De to ting er det visuelle og det tekniske.
For hvis din side ikke ser godt ud eller leder folk videre på underlige måder, skræmmer det folk væk.
Og hvis din side loader langsomt eller på andre måder ikke fungerer optimalt, vil Google såvel som besøgende hurtigt rangere dig lavt.
Så hav styr på selve dit content. Men hav også styr på alt det det udenom-liggende. Et Facebook-opslag har heller ingen effekt, hvis det er sløset, ligesom en video i dårlig kvalitet hurtigt får seeren til at kigge efter noget bedre.
Ja, hvad er godt content så? Vi håber, du fik dét spørgsmål besvaret gennem vores ‘lille’ content-beskrivelse her 😉
Det har selvfølgelig handlet meget om SEO fremfor sociale medier eller andre steder, hvor du kan poste content, men det er nu mest, fordi vi er SEO-eksperter. Du kan blandt andet få søgemaskineoptimeret din hjemmeside hos os.
Og ellers spytter vi uanede mængder af god viden ud omkring digital marketing på vores blog. Læs med!
// Mikkel